english deutsch magyar
NÉVNAP
Ma 2024. április 20. (szombat) van,
Helén, Hissy, Koni, Konrád, Szuszi nevű kutyák és Szemir, Szuszi, Teddy nevű cicák ünneplik névnapjukat. Sok boldogságot kívánunk!
DERECSKEI ÁLLATBARÁTOK

Az allatkucko.hu üzemeltetője a

Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

HÍRLEVÉL

Értesülj legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozom!

KÖSZÖNET

NCA - Nemzeti civil alapprogram

Honlapunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával jött
létre.

ÁLLATBARÁT KISOKOS - Gondozás, ápolás
„Tél szele hóval, faggyal jő….

2013-01-06 11:13:00

elkel most a nagykendő” – Weöres Sándor kedves gyermekversének sorait felnőttként is könnyen fel tudjuk idézni. Nagykendőt nem adhatunk az állatokra, de vegyük sorra, hogy mit kell tennünk a környezetünkben és a szabadban élő kutyák és macskák éhezésének, megfagyásának elkerülése érdekében.

Bővebben >>>
Tévhitek és tények az ivartalanításról

2012-12-07 19:33:00

Magyarországon a társállatok ivartalanítása korántsem annyira elterjedt, mint a fejlettebb állattartási kultúrával rendelkező, nyugat-európai országokban (az Egyesült Államokban egy 2010-es adat szerint a kutyák és macskák 80%-a ivartalanított). Főleg tájékozatlanságból és valamiféle rosszul értelmezett sajnálatból és érzelmességből táplálkozó tévhitek gátolják meg az állattartót abban, hogy valóban felelős döntést hozzon.

Bővebben >>>
Mérgező mikulás és társai

2012-12-07 18:53:00

A szobanövények esetében is igaz lehet a mondás: mindent a szemnek semmit a kéznek (vagy a szájnak) – hiszen sokuk mérgező, és érintésük, elfogyasztásuk súlyos mérgezést okozhat, valamint allergiás reakciókat válthat ki mind embereknél, mind háziállatoknál.

Bővebben >>>
MI A MIKROCHIP?

2012-12-07 18:48:00

A mikrochip egy kb 1 cm nagyságú, azaz rizsszemnél alig nagyobb méretű, szövetbarát üvegből vagy műanyagból készült eszköz.
A chipet steril applikátorral (mely injekciótűhöz hasonló) ülteti be az állatorvos a társállat (kutya, macska) vagy bármely más háziállat bőre alá.

Bővebben >>>
2010 - 2024 © allatkucko.hu Minden jog fenntartva