english deutsch magyar
NÉVNAP
Ma 2024. április 20. (szombat) van,
Helén, Hissy, Koni, Konrád, Szuszi nevű kutyák és Szemir, Szuszi, Teddy nevű cicák ünneplik névnapjukat. Sok boldogságot kívánunk!
DERECSKEI ÁLLATBARÁTOK

Az allatkucko.hu üzemeltetője a

Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

HÍRLEVÉL

Értesülj legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozom!

KÖSZÖNET

NCA - Nemzeti civil alapprogram

Honlapunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával jött
létre.

RÓLUNK - Egyesületünkről

Egyesületünket az önkormányzatok kóbor állatokkal való, humánusnak a legkevésbe sem mondható bánásmódja hívta életre. Így kicsi, ám lelkes csapatunk azt a célt tűzte ki magának, hogy a 

városunkban működő sintértelep helyett egy olyan menhelyet hozzon létre, amely a gazdátlan állatoknak új otthont keres, az elveszetteket hazajuttatja, mindemellett a gyermekeket az állatok 

szeretetére oktatja. 2006 óta működtetjük menhelyként a korábbi sintértelepet, ahol a befogott kutyák embertelen körülmények között éltek, míg végül elaltatták őket.

Évente több mint 250 védenc kerül pártfogásunkba. Legfontosabb küldetésünk az, hogy mindannyian szerető gazdihoz kerüljenek (akár több évnyi menhelyi élet után), mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, hogy a gyermekekből felnőve felelősségteljesebb gazdik váljanak. Munkánkat néhány lelkes önkéntes segíti, mindannyian munka és család mellett áldozzák szabadidejüket bízva abban, hogy az évi többszáz megmentett állatra egy jobb élet vár és küzdve egy felelősségteljesebb állattartási kultúra kialakításáért. Mindenki hallott már rémtörténeteket megkínzott kutyákról, látott kidobott, elhagyott állatokat az utcán. Ilyen esetekhez megyünk ki nap, mint nap. Nagy lelkierő, kitartás, türelem és egy kisebb vagyon szükségeltetik, hogy újra boldog kutyaszemeket lássunk, ha egy-egy védencünkre nézünk.

 

Az évek során szerteágazó együttműködéseket alakítottunk ki más civil szervezetekkel (A TE KutyasuliD, SANSZ Alapítvány , Zeusz Kutyaiskola, derecskei Kézműves Kör, DRK Rehab Alapítvány, stb.) és támogatóinkkal (Fressnapf Debrecen, Sasfészek állatorvosi rendelő, Hotel Lycium, KIKOL, stb.).

 

E-mail cím: allatbarat96@freemail.hu  
Elérhetőségek:  06-30-855-0294
Adószám: 18995176-1-09
Bankszámlaszám: 60600077-11037716
pdf Közbeszerzési_terv.pdf (411.4 KB) Feltöltve: 2013.06.29 17:44
pdf Közbeszerzési_szabályzat.pdf (1.66 MB) Feltöltve: 2013.06.29 17:37
2010 - 2024 © allatkucko.hu Minden jog fenntartva